Toto

KIMIJIMA SHOKI MENDAHULUI BIDANG JELAJAH POKER DUNIA TERBESAR JEPUN DALAM SEJARAH

WPT ® JEPUN MELUKIS MEDAN BERSAIZ REKOD UNTUK TAHUN KETIGA LURUS
Los Angeles, CA (September XX, 2021) – Untuk tahun ketiga berturut-turut, World Poker Tour ® telah memecahkan rekod penyertaan di festival WPT ® Jepun di Tokyo, Jepun. Kimijima Hongkong Prize  Shoki menavigasi laluannya melalui medan 1,291 penyertaan untuk memenangi WPT Jepun dan Pasport WPT bernilai $30,270.

Dengan 1,291 peserta, ini adalah kali pertama dalam sejarah lima tahun acara itu mendahului 1,000 pelari, peningkatan 77.8% berbanding padang 2020, yang memegang rekod sebelumnya iaitu 726 peserta.

“Sebahagiannya terima kasih kepada perkongsian hebat dengan Sammy Inc, WPT telah memecahkan satu lagi rekod di Jepun, kerana populariti poker di pasaran Asia Pasifik terus meningkat,” kata Angelica Hael, VP Pengurusan Jelajah Global untuk Jelajah Poker Dunia . “Keterujaan dan keghairahan para pemain hanya dipadankan dengan pengalaman yang disediakan oleh Sammy Inc. dan Kesatuan Poker Jepun.”

Seperti tahun-tahun lalu, pemain dapat melayakkan diri ke acara ini melalui acara langsung di seluruh Jepun. Awal Result SDY tahun ini, Sammy Inc. melancarkan aplikasi poker baharu bernama M Hold’em yang menawarkan kelayakan dalam talian buat kali pertama.

Beberapa penerbangan permulaan telah diadakan di Tokyo dan Osaka, dengan dua hari terakhir tindakan berlangsung di ibu pejabat Sammy Inc. di Tokyo. 31 pemenang teratas membahagikan kumpulan hadiah $95,000, yang dibayar dalam bentuk Pasport WPT.

“Ini adalah satu penghormatan untuk dapat menaja bersama WPT Jepun tahun ini. Kami percaya bahawa pemain yang bermain dalam permainan menarik pada acara WPT Jepun 2021 akan menerajui pasaran poker Jepun dan mencipta ledakan poker bergerak ke hadapan. Sammy Inc. akan terus menyumbang kepada pembangunan pasaran poker untuk semua orang yang menggemari sukan minda,” kata hos acara dan penaja Sammy Inc.

Pada 2017, acara WPT Jepun yang pertama menarik 460 penyertaan, yang diikuti oleh 322 pelari pada 2018. Tahun berikutnya menyaksikan peningkatan 68.3% dengan 542 peserta. Itu membawa kepada peningkatan 33.9% pada 2020 apabila 726 pemain masuk.

“Bahawa kami dapat memecahkan rekod penyertaan sekali lagi tahun ini adalah bukti pertumbuhan pasaran poker di Jepun,” kata Tatsumune Miyata, Pengarah Acara untuk Japan Poker Union. “Kami mahu meneruskan usaha kami untuk menyediakan kejohanan poker global, bukan hanya pertandingan domestik.”

Keputusan penuh daripada WPT Jepun boleh didapati di sini . Untuk maklumat lanjut, termasuk jadual acara Jelajah Poker Dunia dan berita terkini lawatan, lawati WPT.com .

Hubungan Media

Lance Bradley
lance.bradley@wpt.com

Mengenai World Poker Tour

Jelajah Poker Dunia ® (WPT ®) ialah nama utama dalam permainan dan hiburan yang disiarkan di televisyen antarabangsa Data SGP dengan kehadiran jenama dalam kejohanan berasaskan darat, televisyen, dalam talian dan mudah alih. Inovasi terkemuka dalam sukan poker sejak 2002, WPT mencetuskan ledakan poker global dengan penciptaan rancangan televisyen yang unik berdasarkan siri kejohanan poker bertaruh tinggi. WPT telah disiarkan secara global di lebih daripada 150 negara dan wilayah, dan kini sedang menghasilkan musim ke-19nya, yang disiarkan di Bally Sports di Amerika Syarikat. Musim XIX WPT ditaja oleh ClubWPT.com. ClubWPT.com ialah tapak keahlian dalam talian unik yang menawarkan akses dalaman kepada WPT, serta kelab poker berasaskan loteri yang tersedia di 43 negeri dan wilayah di seluruh Amerika Syarikat, Australia, Kanada, Perancis dan United Kingdom. WPT juga mengambil bahagian dalam lesen jenama strategik, perkongsian, dan peluang penajaan. Untuk maklumat lanjut, pergi ke WPT.com.