Toto

Kedai Cenderamata Las Vegas Cedera Pengawal Keselamatan Jalani Pembedahan, Kekal di Hospital

Pengawal keselamatan itu cedera parah minggu lalu di Bonanza Gift Shop , yang terletak di Las Vegas Strip, masih dimasukkan ke hospital di unit rawatan rapi. Dia dikenali sebagai Adolfo Rivera.

Mercedes Cage, dalam pukulan mug
Mercedes Cage, dalam gambar mug, gambar di atas. Dia menghadapi beberapa pertuduhan selepas didakwa mencederakan seorang pengawal keselamatan di Kedai Cenderahati Bonanza di Las Vegas Strip. (Imej: LVMPD)
Dalam temu bual eksklusif dengan KVVU , sebuah stesen TV tempatan, anak perempuan pengawal yang cedera, Mary Rivera, mendedahkan dia masih menggunakan ventilator. Pada hari Khamis, doktor melakukan pembedahan ke atas bapanya di Pusat Perubatan Universiti.

“Kebimbangan utama mereka adalah kerosakan pada pankreasnya, kerana kebanyakan kerosakan adalah di kepala pankreas, dan itu adalah kawasan kritikal dengan saluran yang bersambung dengan perut. Tetapi ia kelihatan ok setakat ini. Hari ini, mereka hanya cuba mengawal pendarahan,” kata Mary Rivera kepada stesen TV.

Doktor percaya Adolfo Rivera akan kekal di ICU hospital selama tiga minggu, kata KVVU . Dia berada dalam keadaan stabil lewat minggu lalu.

Mary Rivera juga berkata bapanya telah bekerja di kedai cenderamata selama enam tahun. Saudara-mara mahu dia menukar pekerjaan kerana risiko bahaya, kata KVVU .

“Kami telah memintanya selama bertahun-tahun untuk cuba mendapatkan pekerjaan lain, kerana ini sangat berbahaya. Tapi semua orang suka dia sebab dia buat kerja dia,” dedahnya.

Berani, Rajin
“Dia betul-betul rajin. Dia ada di sana enam hari seminggu, lapan jam sehari. Dan dia bagus dalam tugasnya kerana dia tidak, suka, takut, suka, berdepan dengan https://imbuecellars.com/ orang,” tambah Mary Rivera.

Disember lalu, dia diserang semasa bertugas. Dia terpaksa mendapatkan jahitan, kata laporan itu.

Pada hari Selasa, Rivera dan seorang lagi pengawal keselamatan, dikenali sebagai Juan Hernandez, berdepan dengan cubaan mencuri kedai di tempat letak kereta selepas dia berjalan pergi dengan membawa baju sejuk, kata polis.

Suspek, kemudian dikenali sebagai Mercedes Cage , 35, dari San Leandro, California, mengeluarkan pistol, kata polis. Dia didakwa melepaskan sembilan das tembakan ke arah pengawal. Beberapa peluru mengenai kenderaan atau bahagian luar bangunan.

Rivera cedera di belakangnya. Seorang lagi pengawal segera melakukan CPR selepas dia terjatuh ke kaki lima.

Cage mula berjalan di Las Vegas Boulevard. Pistolnya telah rosak, polis percaya. Jadi, Hernandez berlari mengejarnya dan menolaknya ke tanah. Kedua-duanya bergelut, dan dia nampaknya telah menembak dirinya sendiri di ketiak kiri secara tidak sengaja, kata KVVU .

Selain cubaan membunuh, Cage didakwa dengan bateri dengan senjata maut, serangan dengan senjata maut, melepaskan pistol ke dalam struktur yang diduduki dan merosakkan kenderaan.

Dia kekal dalam tahanan pada hari Ahad di Pusat Tahanan Clark County, menurut https://digitalrightslac.net/ rekod penjara dalam talian. Ikat jamin ditetapkan pada $200,000. Dia mungkin akan hadir di mahkamah tempatan pada hari Isnin.

Hormat Pengawal
Memandangkan apa yang telah dilalui bapanya, Mary Rivera mahu pembeli menghormati pengawal keselamatan.

“Mereka mungkin kelihatan menjengkelkan kadang-kadang. Mereka seperti menyoal anda dan meminta anda melakukan perkara tertentu, seperti tidak meletakkan kenderaan di tempat letak kereta persendirian supaya kereta anda tidak ditarik.”

“Tetapi mereka hanya cuba melakukan tugas yang mereka lakukan di sana dan mereka adalah barisan perlindungan pertama,” kata Mary Rivera.

Pengumpul Dana Dalam Talian Meminta Bantuan
Keluarga itu telah menyediakan halaman GoFundMe untuk penjagaan bapanya dan perbelanjaan isi rumah. Sehingga Ahad, usaha pengumpulan dana telah mengumpul $2,135. Matlamatnya ialah $10,000. Rivera ialah bapa kepada enam orang anak, dan juga seorang datuk.

“Nampaknya kecederaannya akan mengambil masa yang lama untuk sembuh. Keluarga Rivera sedang menghubungi https://turning-the-tide.org/ mereka untuk meminta bantuan,” kata Mary Rivera dalam catatan dalam talian. “Dia tidak akan dapat bekerja untuk masa yang lama.”