Toto

Jackpot Powerball Mendaki Rekod Loteri AS $1.9B, Tapak Kemalangan Pemain

Powerball telah melakukannya lagi. Untuk seri ke-40 berturut-turut, tiada tiket yang sepadan dengan lima bola putih dan Powerball merah tunggal untuk memenangi jackpot. Jackpot $1.6 bilion akan diberikan untuk cabutan permainan SGP Hari ini loteri antara negeri pada hari Isnin, 7 November, di mana dianggarkan jackpot annuitisasi 30 tahun akan menjadi rekod $1.9 bilion.

Kemungkinan loteri jackpot Powerball
Jackpot Powerball telah meningkat kepada $1.9 bilion untuk cabutan permainan seterusnya pada hari Isnin, 7 Nov. 2022. Ia merupakan jackpot loteri terbesar yang pernah ditawarkan di AS. (Imej: Loteri New Jersey)
Hadiah loteri terbesar yang pernah dimenangi dalam sejarah AS datang melalui Powerball pada Januari 2016, dengan kumpulan $1.586 bilion. Tiga pemenang bertuah membelah periuk. Kemenangan loteri tunggal terbesar dalam sejarah AS berlaku pada Oktober 2018, apabila pemain Mega Millions di Carolina Selatan menuntut jackpot $1.537 bilion.

Lukisan esok akan menjadi kali pertama dalam sejarah Amerika Syarikat bahawa loteri menawarkan hadiah utara $1.6 bilion . Dan dengan histeria Powerball berkuat kuasa sepenuhnya, pegawai loteri menjangkakan jualan yang meningkat akan mendorong jackpot hari Isnin kepada kira-kira $1.9 bilion.

Jackpot $1.9 bilion ialah nilai penuh kumpulan tunai, sekiranya ia dibenarkan untuk mengumpul faedah melalui bon Perbendaharaan sepanjang hayat anuiti 30 tahun. Jackpot Powerball semasa bernilai kira-kira $929.1 juta tunai.

Walaupun tiada siapa yang memenangi jackpot malam tadi, 14 tiket sepadan Data Sidney dengan lima bola putih, tetapi bukan Powerball, untuk memenangi hadiah kedua terbaik permainan itu sebanyak $1 juta setiap satu. Salah satu tiket tersebut membeli Power Play tambahan $1 untuk menggandakan hadiah mereka kepada $2 juta.

227 tiket lagi sepadan dengan empat bola putih dan Powerball merah dengan harga $50,000 setiap satu. Daripada tiket tersebut, 51 mempunyai Power Play untuk menggandakan hadiah mereka kepada $150,000 setiap satu.

Pengganda Power Play malam tadi ialah 3x. Tetapi hadiah $1 juta dihadkan untuk digandakan melalui Power Play. Nombor kemenangan malam tadi ialah 28-45-53-56-69 dan Powerball merah 20.

Seseorang Terpaksa Menang
Empat puluh lukisan berturut-turut dengan ratusan juta tiket terjual, tetapi tidak ada satu tiket pun yang menyamai enam nombor kemenangan untuk jackpot. Dan walaupun kemungkinan jackpot Powerball malam esok dimenangi adalah lebih baik daripada cabutan sebelumnya kerana jualan yang lebih tinggi sepatutnya menyamai kombinasi nombor yang lebih unik yang dilindungi untuk cabutan, kemungkinan setiap tiket kekal malar pada hanya satu dalam 292.2 juta.

Tetapi, pada satu ketika, seseorang akan mengatasi kemungkinan yang tidak dapat diatasi untuk memenangi jackpot bersejarah. Tetapi jika ia tidak berlaku esok, permainan akan melepasi paras $2 bilion untuk menandakan yang lain terlebih dahulu.

Pilihan tunai satu kali jackpot $1.9 bilion sebanyak $929.1 juta adalah sebelum cukai persekutuan dan mungkin negeri. Pemenang Powerball akan dikenakan cukai persekutuan sebanyak 37%. Kebanyakan negeri juga menang loteri cukai sebagai pendapatan peribadi.

Kadar purata di 36 negeri yang menang loteri cukai ialah 5.8%. 14 negeri lain tidak mengenakan cukai kemenangan loteri.

Laman Web Turun
Laman web Powerball telah terlebih sarat dalam beberapa hari kebelakangan ini dengan peningkatan trafik. Tapak web kekal di luar talian pagi ini, dengan hanya HK Pools halaman pendaratan maklumat yang memaparkan nombor kemenangan malam tadi.

Pemain yang tinggal di salah satu daripada lapan negeri yang membenarkan jualan Powerball dalam talian mesti melalui laman web loteri negeri mereka untuk membeli tiket mereka. Pemain di Illinois, Michigan, Georgia, Kentucky, Pennsylvania, North Dakota, North Carolina dan New Hampshire diberi kemudahan untuk membeli tiket Powerball dalam talian.